main logo
565

Un barbat și-a dat foc în fața unui sediu de Poliție din Belarus

Un barbat și-a dat foc în fața unui sediu de Poliție din Belarus, sub ochii oamenilor legii, scrie Vlamarov.ru.

Un barbat și-a dat foc în fața unui sediu de Poliție din Belarus

La moment, acesta se află în secția de Reanimare, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Bărbatul s-a autoincendiat după ce s-a stropit cu benzină, aflându-se în fața sediului unui inspectorat de poliție.

Potrivit martorilor, gestul acestuia ar fi fost un protest împotriva acțiunilor forțelor de ordine din ultima perioadă, în cadrul manifestațiilor de amploare care au loc în Belarus, drept urmare a alegerilor prezidențiale.

La scurt timp după ce și-a dat foc, un angajat al inspectoratului de Poliție a ieșit afară cu un stingător de incendiu, pentru a-l salva.

La moment, bărbatul se află în secția de Reanimare, cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului.

Protestele au început în Belarus după srcutinul prezidențial din 9 august, care l-a dat drept câștigător pe actualul preşedinte Aleksandr Lukaşenko. 

Fiind la putere din 1994, acesta se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile di august, pe care opoziţia le-a denunţat ca fiind frauduloase.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost respinse de Uniunea Europeană, care a anunțat sancţiuni împotriva unor înalţi reprezentanţi ai regimului belarus şi i-a cerut lui Aleksandr Lukaşenko să dialogheze cu opoziţia. Lukaşenko a refuzat, în schimb, orice concesie şi denunţă un complot occidental menit a-l înlătura de la putere. Singurul său sprijin rămâne Rusia.

Până în prezent, sute de mii de oameni au ieșit pe străzile din Minsk și din alte orașe din Belarus, pentru a protesta față de frauda electorală și violențele Poliției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării