main logo
587

Un bărbat s-a ales cu arsuri după ce țigara electronică i-a explodat în buzunar

Un tânăr bărbat din Marea Britanie s-a ales cu arsuri de gradul trei şi autoturismul i-a luat foc după ce un dispozitiv pentru vapare i-a explodat în buzunar în timp ce se afla la volan, informează duminică Live Science, care citează presa britanică.

A ajuns la spital după ce țigara electronică i-a explodat în buzunarFoto: Gulliver/Getty Images

Will Hawksworth, 24 de ani, se întorcea spre casă de la cumpărături, la volanul maşinii sale, când bateria dispozitivului e-cigarette, aflat în buzunarul unei jachete, a explodat, iar jacheta a luat foc, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

"Până am reuşit să opresc maşina, eram aproape cuprins de flăcări", a relatat Hawksworth. Tânărul a reuşit să iasă din vehiculul care a luat foc. El era însoţit de prietena sa, care a scăpat nevătămată. Transportat la spital, Hawksworth a fost diagnosticat cu arsuri de gradul doi şi trei pe piept şi abdomen.

Exploziile dispozitivelor de vapare sunt foarte rare, însă sunt foarte periculoase, conform Administraţiei americane pentru Alimente şi medicamente (FDA). Pentru a preîntâmpina acest pericol, FDA recomandă evitarea lăsării dispozitivelor de tip e-cigarette la încărcat nesupravegheate, peste noapte, evitarea folosirii altor încărcătoare în afara celui oferit de producători, înlocuirea bateriilor acestor dispozitive în cazul în care se udă sau suferă alte stricăciuni, precum şi amplasarea acestor dispozitive în locuri ferite de căldură sau de frig, amintind că acestea nu trebuie lăsate expuse direct la soare sau lăsate în maşină pe timpul verii sau al iernii, pentru perioade lungi de timp.

În luna iunie medicii au raportat cazul unui adolescent grav rănit după ce un dispozitiv de tip e-cigarette i-a explodat în gură, fracturându-i maxilarul, mai notează Live Science.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării