main logo
596

Un bărbat îmbrăcat în costum de Superman a ameninţat că se aruncă în gol

Autorităţile din Iaşi au intervenit în zona Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, acolo unde un bărbat care purta un costum specific eroului de benzi desenate Superman ameninţa că se va sinucide.

Un bărbat îmbrăcat în Superman amenința că se aruncă în gol

Bărbatul îmbrăcat în costum de Superman, care s-a urcat ieri pe Teatrul Naţional din Iaşi (TNI) şi a ameninţat că se aruncă, nu este la prima tentativă de acest fel, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Cezar O. (51 de ani) s-a mai urcat de două ori pe acoperişul TNI în luna aprilie a anului trecut, ameninţând că se va sinucide. 

El le-a spus atunci poliţiştilor că vrea să obţină o locuinţă, pentru că familia nu îl mai primeşte acasă. Bărbatul a fost condamnat pentru terorism la începutul anilor 2000, după ce a urmărit şase familii şi le-a ameninţat că le va arunca locuinţele în aer dacă nu îi oferă fiecare câte 1.000 de euro. 

De fiecare dată când s-a urcat pe teatru nu s-a lăsat convins să coboare decât după câteva ore de negocieri. Aşa s-a întâmplat şi miercuri după-amiază. 

La faţa locului au fost prezenţi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au ajutat la negocieri.

 După două ore, bărbatul a fost convins să coboare. Pentru fapta sa, a fost amendat cu 2.o00 de lei şi a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola“, pentru a fi supus unui control psihiatric. 

„Sancţiunea aplicată lui Cezar O. a fost 2.000 de lei, în conformitatea cu legislaţia în vigoare”, a precizat inspectorul principal Ana-Maria Spiridon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Bărbatul nu a fost rănit în timpul incidentului, astfel că nu a fost necesar un control medical.

 La faţa locului a ajuns și o femeie care ar fi fost mama individului. Aceasta i-a aruncat cuvinte grele și i-a zis că dacă urcă după dânsul, îl aruncă ea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării