main logo
391

Un bărbat este obligat să plătească 6,45 milioane de dolari fostei iubite

Un american din California a fost condamnat să îi plătească daune în valoare de 6.45 de milioane de dolari fostei sale iubite, după ce el a publicat pe internet mai multe fotografii și clipuri în care femeia apărea fără haine pe ea.

Un bărbat, obligat să plătească 6,45 milioane de dolari fostei iubiteUn bărbat, obligat să plătească 6,45 milioane de dolari fostei iubite

Aceasta este a doua cea mai mare sumă pe care o va plăti o persoană acuzată de "revenge porn" (gestul de a posta fotografii sau videcopuri indecente cu fosta iubită/fostul iubit), scrie libertatea.ro.

Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, și-a dat în judecată fostul iubit în urmă cu patru ani, după ce pe internet au apărut imagini cu ea în ipostaze intime.

Pentru a elimina de pe internet clipurile video și fotografiile cu ea, tânăra a fost nevoită să își câștige dreptul de "copyright" asupra imaginilor, dar și asupra propriului corp.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece puține au fost statele care au legi dure privind cazurile de "revenge porn", iar site-urile pentru adulți nu pot fi obligate să elime acele imagini care au fost făcute cu consimţământul persoanei filmate și/sau fotografiate, chiar dacă aceasta nu voia ca ele să ajungă publice.

Cu ajutorul drepturilor de copyright, femeia a câștigat procesul și va primi de la fostul iubit 450.000 de dolari daune pentru încălcarea drepturilor de autor, 3 milioane de dolari daune morale și alte 3 milioane de dolari pentru alte daune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării