main logo
2402

Un bărbat declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la psihiatrie

Un bărbat de 39 de ani a dispărut în 1999, iar autoritățile l-au declarat decedat, crezând că a fost victima unui accident.

Un bărbat declarat mort acum 19 ani trăiește și e internat la psihiatrie

În tot acest timp, bărbatul din galați, România, era internat la Institutul de Boli Psihice Socola din Iaşi. După 15 ani s-a produs minunea: reprezentanții institutului au reușit să demonstreze în instanță că omul este viu.

În 1999, bărbatul a fost dat dispărut de către familie. Poliţia din Ilfov a crezut că l-a identificat în persoana unei victime a unui accident de tren, informează Știri.md cu referire la Adevărul.

Familia l-a înmormântat, după ce a primit un certificat de deces eliberat de Starea Civilă de la Galaţi.

Însă personalul Institutului de Boli Psihice Socola și-a dat seama că bărbatul e viu și internat acolo. După ani buni, reprezentanții instituției au reușit să obțină pe cale judecătorească certificatul de deces al gălățeanului, acum în vârstă de 57 de ani. 

Din 2016, Institutul de Boli Psihice Socola încearcă să obţină actele de identitate ale bărbatului de la Starea Civilă din Galaţi, astfel încât acesta să poată fi repus în drepturi. 

"Săptămâna viitoare, un jurist de la primărie va merge la Iaşi pentru a obţine hotărârea judecătorească în original, pe baza căreia să poată fi eliberate documentele persoanei respective", au precizat reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării