main logo
3054

Un bărbat, amendat pentru că a vrut să facă o faptă bună

Un tânăr din Ploieşti, România, susţine că a fost amendat de poliţie, pentru că a avut simt civic şi a vrut să prevină un accident.

Un bărbat, amendat pentru că a vrut să facă o faptă bună

A anunţat la 112 după ce a văzut în trafic o ambulanţă care era cât pe ce să lovească doi pietoni. În plus, şoferul ar fi condus haotic şi agresiv, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Reclamantul avea instalată o cameră pe bordul maşinii şi a pus imaginile la dispoziţia agentului trimis la locul faptei. Acesta a considerat însă că a fost chemat fără motiv şi l-a sancţionat chiar pe cel care a făcut sesizarea.

Întâmplarea s-a petrecut pe Şoseaua Vestului din Ploieşti.

Camera de bord a bărbatului de 29 de ani arata clar cum o ambulanţă se strecoară printre pietoni, fără să aibă nici măcar semnalele acustice sau luminoase pornite.

Şofer: “Am claxonat pietonii să îi fac atenţi pentru că venea foarte tare cel care era cu ambulanţa. Mergând paralel cu el l-am întrebat dacă nu vede. Omul era foarte recalcitrant, a început să mă înjure şi să facă tot felul de semne, m-a jignit foarte tare”.

Cum ambulanta şi-a continuat drumul făcând slalom printre maşini, după cum spune şoferul, acesta a sunat la 112. Însă la apariţia echipajului a avut o surpriză: chiar el a fost cel amendat.

Şofer: “I-am arătat probele video de pe cameră, a confirmat că a greşit şoferul de la ambulanţă, dar a spus că se va întoarce cu procesul verbal. L-am întrebat de ce şi mi-a zis ca proba video nu se ia în considerare şi aşa m-am ales cu o amendă de 500 de lei”.

Povestea este acum anchetata şi de conducerea Serviciului de ambulanţă Prahova, dar şi de poliţie. Şoferul ambulanței riscă să fie sancţionat cu până la 10 la sută din salariu, spune şeful său. Iar poliţistul va fi, la rândul său, cercetat disciplinar.

Daniel Nicolae, manager Ambulanță Prahova: “Acel conducător auto de la Serviciul de ambulanţă, dacă se dovedeşte că a încălcat regulile de circulaţie, va fi sancţionat. La nivelul Serviciului de ambulanţă a fost declanşată o anchetă internă şi împreună cu poliţia vom stabili dacă într-adevăr are responsabilitate”.

Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: ″În cauză a fost deschisă o anchetă internă şi se fac verificări privind intervenţia poliţistului, urmând să se dispună măsurile legale. Totodată persoana amendată poate contesta procesul verbal de constatare a contravenientei la instanţă în termen de 15 zile”.

Bărbatul amendat a avut o singură menţiune de făcut. A scris în procesul verbal că îi pare rău că avrut să facă o faptă bună.

Reporter: “O să mai faceţi astfel de fapte bune?
Şofer: Cu siguranţă nu, din păcate!”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării