main logo
651

Un bărbat a murit după ce a fost călcat în picioare de un elefant, în Botswana

Un bărbat de 28 de ani a murit după ce a fost călcat în picioare de un elefant duminică la Muchenje Safari Lodge, o cabană pentru pasionaţii de safari, situată la aproximativ 60 de kilometri de Kasane, în nord-estul Botswanei.

Un bărbat a murit după ce a fost călcat în picioare de un elefant

Situme Budani, un superintendent local, a declarat luni că decedatul era angajat al unei firme de pază. El fusese transferat la Muchenje Safari Lodge şi se afla într-o misiune de patrulă când a avut loc incidentul.

Bărbatul a fost confirmat mort după ce a fost transportat la un spital din Kasane, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Potrivit lui Budani, acest incident ridică la două numărul atacurilor elefanţilor în zonă din acest an. Victima din primul incident a supravieţuit, însă a fost grav rănită, a precizat acesta.

În Botswana - gazda a circa o treime din populaţia de 450.000 de elefanţi a Africii - numărul de elefanţi s-a triplat din 1991, ajungând la circa 160.000 de exemplare, conform statisticilor furnizate de guvern.

La începutul acestui an, autorităţile au ridicat interdicţia de vânătoare instituită în 2014 şi au anunţat planuri de implementare a vânătorii controlate, în scopul de a reduce populaţia de elefanţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării