main logo
1431

Un bărbat a fost arestat din cauza numelor pe care le-a dat câinilor săi

Un bărbat din estul Chinei a fost arestat, după ce le-a dat câinilor săi „nume ilegale”.

Un bărbat a fost arestat din cauza numelor pe care le-a dat câinilor săi

Potrivit unui ziar din Beijing, un crescător de câini a fost arestat, luni, după ce a anunțat că are doi câini pe nume Chengguan și Xieguan, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro

Numele celor două animale au creat numeroase controverse deoarece fac referire la angajați ai statului. 

“Chengguan” sunt oficiali guvernamentali angajați în zonele urbane pentru combaterea criminalității la nivel inferior și “Xieguan” sunt angajații autorităților locale.

Potrivit sursei citate, bărbatul le-ar fi dat acele nume pentru amuzament, însă oamenilor legii nu li s-a părut că este vorba de o glumă și au deschis o anchetă în acest caz.

Ei au adăugat că ”în conformitate cu prevederile Legii Republicii Populare Chineze privind securitatea publică”, el trebuie să petreacă 10 zile într-un centru de detenție administrativă din orașul Xiangyang.

Un ofițer de poliție a declarat pentru Beijing News că acțiunile bărbatului “au provocat mari daune națiunii și imaginii orașului”.

Individul a declarat că-și regretă acțiunile: “Nu știam legea, nu știam că era ilegal”.

Arestarea crescătorului de câini a avut ecouri neașteptate. Mulți și-au exprimat îngrijorarea cy privire la cenzura impusă de stat, iar alții au glumit că bărbatul a fost reținut pentru “suspiciune de subminare a puterii de stat” sau că a “dezvăluit secrete de stat”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării