394
0
Un băiețel de 5 ani și-a salvat familia din casa aflată în flăcări
394
0

Și-a scos sora pe fereastră din casa aflată în flăcări, iar apoi s-a întors să salveze și câinele familiei, după care, alături de unchiul său a alertat toți cei nouă membri ai familiei. Are doar cinci ani și este din Georgia, Statele Unite, scrie CNN.com.

Băiatul dormea în patul lui și s-a trezit în mijlocul casei în flăcări, însă nu s-a panicat și a reușit să salveze toată familia, ba, mai mult, s-a întors în casa care ardea ca să recupereze și câinele, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Noah Wood va fi decorat ca pompier de onoare al orașului și va primi și un premiu de salvator de top, pentru curajul de care a dat dovadă Noah este unul dintre cei opt membri ai familiei sale care au fost surprinși în somn de incendiu declanșat în casa lor din Bartow, Georgia, sâmbătă dimineața. 

Când s-a trezit, alături de sora se în vârstă de doi ani, dormitorul era plin de flăcări și fum. A sărit din pat, a prins-o pe sora lui de mână și au ieșit pe fereastră. 

Însă, Noah nu s-a oprit aici. S-a întors în casa care ardea ca să scoată și câinele familiei, după care a intrat în camera unchiului său, alături de care a alertat întreaga familie. 

„Am mai văzut copii care și-au alertat familia în cazuri extreme”, spune șeful pompierilor din Barton, “dar ca un copil de cinci ani să acționeze așa, mai rar mi-a fost dat să văd”, a completat acesta. 

Șeful pompierilor a declarat că incendiul a pornit de la un scurt circuit de la o priză din camera micuțului Noah. Când au ajuns la fața locului, pompierii i-au tratat pe cei din familie doar pentru arsuri minore și pentru fumul inhalat. 

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, toți cei 9 membri ai familiei noastre au supraviețuit. Dacă nu era Noah, n-am mai fi fost aici, astăzi, a declarat bunicul micuțului erou.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter