main logo
443

Un băiat de 12 ani a devenit primar junior al unei localități din Italia

Robert Plăcintă, un băiețel român, este noul primar junior al localității Troina din Sicilia. Deși are doar 12 ani, copilul a apreciat decizia colegilor săi care au dat dovadă că „ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău”.

Un băiat de 12 ani a devenit primar junior al unei localități din Italia

Robert se află împreună cu familia sa de opt ani în Italia. Băiatul este elev la școala gimnazială, iar recent a devenit primar junior al localității Troina, în urma votului celor 16 consilieri juniori ai Primăriei, relatează publicația Giornale di Sicilia, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Puștiul a fost ales, marți, în urma unei ședințe convocate de președintele consiliului, Gaetano Monastra, în cadrul proiectului de participare activă a tinerilor în viața publică a comunității. 

Cei 16 consilieri juniori au decis că cel mai potrivit să reprezinte și să apere drepturile copiilor din localitatea italiană este Robert Plăcintă, un băiețel originar din România. 

„Mulțumesc consilierilor, profesorilor mei și tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în ciuda naționalității mele diferite (…) Sunt de naționalitate română, iar faptul că am fost ales de colegii mei arată cât de inteligenți sunt aceștia și că ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău”, a spus Robert, conform sursei citate. 

Primarul localității Troina, Fabio Venezia, a apreciat decizia copiilor de a vota un român. 

„În această după amiază am scris o frumoasă pagină într-un moment al istoriei noastre în care vântul intoleranței suflă din ce în ce mai tare. Alegerea făcută de copii reprezintă un mesaj minunat, este rezultatul educației școlare primite și al valorilor transmise în cadrul familiilor. Sper ca din această experiență să se poată naște viitorul primar al localității noastre.” 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării