main logo
1600

Un băiat de 12 ani a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria șahului

Abhimanyu Mishra a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria șahului. La 12 ani, 4 luni și 25 de zile el a depășit recordul lui Serghei Karjakin care a ajuns mare maestru al șahului la vârsta de 12 ani și 7 luni.

Un băiat de 12 ani, cel mai tânăr mare maestru din istoria șahului

Pentru a deveni un mare maestru, un jucător de șah trebuie să obțină cele trei norme ale titlului, un premiu acordat pentru un nivel ridicar de performanță într-un turneu de șah, precum și un rating de 2.5000 de Elo acordat de Federația Internațională de Șah, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

După ce l-a învins pe marele maestru Leon Mendonca la turneul Vezerkepzo GM Mix din Budapesta, Mishra a obținut a treia normă. În luna iunie, băiatul din New Jersey depășise deja coeficientul Elo de 2.500.

Serghei Karjakin a deținut recordul de vârstă timp de 19 ani. Într-un mesaj publicat pe Twitter, Abhimanyu Mishra a scris că prin acest succes a reușit să dea „șah mat” pandemiei care l-a ținut pe margine mai bine de un an.

„Am dat în sfârșit șah mat celui mai mare adversar (pandemia în desfășurare) care m-a oprit pentru 14 luni. Mulțumesc tuturor pentru toată dragostea și sprijinul vostru. De abia aștept cupa Mondială”, a scris Mishra pe contul său.

Nu este prima dată când Abhimanyu Mishra doboară un record în activitatea sa de șahist. Când avea 7 ani, băiatul a devenit cel mai tânăr Expert al Federației de Șah din Statele Unite ale Americii, iar la vârsta de 9 ani era cel mai tânăr Maestru Național.

Un an mai târziu, la vârsta de 10 ani, 9 luni și 20 de zile, a devenit cel mai tânăr Maestru Internațional.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării