334
0
Un avocat de 40 de ani devine primul primar transgender din Italia
334
0

Un avocat în vârstă de 40 de ani a devenit primul primar transgender din Italia. Gianmarco Negri a câştigat cursa pentru primărie desfăşurată duminică, în paralel cu alegerile europene din Italia, într-un orăşel din nord considerat un fief al partidului de guvernământ de extremă-dreapta Liga.

Foto: ilmessagero.it

Negri, aflat în fruntea unei liste de independenţi cu orientare de stânga, a întrunit 37,5% din voturile exprimate în alegerile locale din Tromello, oraş cu 3.700 de locuitori din provincia Pavia, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Candidatul Ligii a obţinut doar 25,8%, deşi partidul său a primit 52.7% din voturile pentru Parlamentul European.

Ministerul de Interne a confirmat luni seara alegerea lui Negri, iar marţi ziarele italiene au precizat că primarul nou-ales din Tromello se numea Maria, înainte de schimbarea de sex.

"Are 40 de ani, este un avocat penal strălucit şi până acum cinci ani era femeie. A intrat în politică din poziţia de outsider, spulberându-i pe cei trei concurenţi" - a scris Corriere della sera despre alegerea lui Gianmarco Negri.

"Am simţit mereu că sunt bărbat şi am avut curajul, prin mai multe intervenţii, să mă regăsesc odată pentru totdeauna", spunea acesta într-un interviu mai vechi acordat aceluiaşi ziar.

Liga şi liderul ei Matteo Salvini, care este vicepremier şi ministru de interne, sunt consideraţi ostili drepturilor comunităţii LGBTI.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei Gay Center, Fabrizio Marrazzo, a salutat victoria lui Negri şi şi-a exprimat speranţa ca un număr mai mare de persoane din această comunitate să câştige alegerile, pentru ca Italia să devină "mai incluzivă şi mai liberă".

Citește și
article image
Un primar ar fi deposedat țăranii de recolta de...
0
331
article image
Ce mesaje au locuitorii Capitalei pentru viitorul primar
0
77
article image
Sandu, despre putoarea din Chișinău: Problema e că orașul...
3
215
article image
Doi foști deputați vor lupta pentru fotoliul de primar al...
0
191