main logo
768

Un avocat a scris o plângere sub forma unui scenariu de film.

O instanță din SUA a avut de examinat o plângere scrisă de un avoct pentru clienta sa avocat în forma unui scenariu de film, în care personajul principal era chiar femeia.

Un avocat a scris o plângere sub forma unui scenariu de filmUn avocat a scris o plângere sub forma unui scenariu de film

Eroina scenariului a fost amendată în 2016 pentru utilizarea permisului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, care aparținea soțului său, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Prin intermediul avocatului, femeia a încercat fără succes să conteste decizia poliției, dar deciziile instanțelor regionale nu au fost în favoarea acesteia. Astfel, avocatul a depus o plângere în instanța federală a statului. Acesta a scris contestația în forma unui scenariu de film din șase părți, pe 18 pagini.

În antetul acțiunii, avocatul a plasat titrele de introducere: Legal Code Jurist production. “Capitolul 1” descria întâlnirea clientei sale cu polițiștii și începea cu cuvintele:  „O zi obișnuită cu soare, oameni cu fețe zâmbitoare intră și ies din magazinul local”. Ulterior, avocatul ”autor” introduce în povestire personajul principal – clienta sa. Potrivit caracteristicii, aceasta este o doamnă în vârstă ”căsătorită cu primul și unicul bărbat de mai bine de 50 de ani”. Ambii soți sunt persoane cu dizabilități. Potrivit scenariului, cei doi soți au venit după cumpărături. Când ”iubirea întregii  vieți” a intrat în magazin, bătrâna a urcat la volan, unde a fost surprinsă de un “sever ofițer de poliție”. Bătrâna “confuză, încearcă din toate puterile să-și găsească permisul de conducere și nu poate explica, de ce pe parbrizul din spate al mașinii se află biletul de parcare, scris pe numele soțului și nu a ei”.

Următorele câteva capitole ale scenariului, avocatul le-a dedicat descrierii modului în care a făcut cunoștință cu bătrâna și procesului judiciar. Cei doi încearcă fără succes să demonstreze că personajul principal este și ea persoană cu dizabilități, și de aceea, nu trebuie să poartă răspundere pentru utilizarea unui permis special străin.

 În actul final, intervine deznodământul. Autorul solicită instanței federale să vină în întâmpinarea bătrânei și face totalurile: ”Ceea ce a început ca o simplă contestare a amenzii s-a transformat într-o luptă curajoasă a unei bătrâne pentru acces la justiție!”

Judecătorul a apreciat în modul său efortul literar al avocatului și a respins plângerea. În decizie, magistrata a indicat că forma plângerii nu corespunde cerințelor legale.

Avocatul a declarat pentru presa americană că prin forma deosebită a plângerii a vrut să atragă atenția asupra istoriei clientei sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării