main logo
4585

Un avion privat de la Istanbul a aterizat noaptea aceasta la Chișinău

Avionul care venea din Ierusalim nu a aterizat la Chișinău, ci la Kiev. A doua aeronavă, însă, cea care venea din Istanbul, a aterizat în Capitală.

Un avion privat de la Istanbul a aterizat noaptea aceasta la ChișinăuFoto: privatefly.fr

Potrivit surselor care au rugat să le fie păstrat anonimatul, în ea a urcat milionarul Vaja Jhashi, un apropiat al liderului PDM, Vlad Plahotniuc. În avion se mai aflau doi pasageri, care au urcat în Turcia. Toți au zburat ulterior spre Kiev, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Pe timp de vară, pista se închide noaptea pentru a se efectua lucrări de reparație. Dacă spre exemplu o rută întârzie, rămâne până la deschiderea pistei. Sunt lucrări obligatorii și programate din timp și nu se anulează pentru oricine”, ne-a explicat sursa de la Aeroport, care a rugat să-i fie păstrat anonimatul.

Numerele zborurilor sunt ascunse pe Flightradar pentru utilizatorii de rând.

Aeronavele ar urma să ia pasageri din Chișinău și să decoleze spre alte destinații. Bunăoară aeronava Cessna 550 Citation Bravo, care vine din Turcia, ar urma să decoleze ulterior de la Chișinău spre Kiev, potrivit surselor.

Am încercat să află mai multe detalii despre această cursă charter de la angajații Sălii VIP a Aeroportului, care însă au spus că nu cunosc informații. 

La rândul ei Rodica Rusu, anterior purtătoare de cuvânt a companiei Avia Invest, concesionara Aeroportului din Chișinău, ne-a comunicat faptul că nu mai este în această funcție, dar că reprezentanții aeroportului nu sunt obligați să ne ofere informații despre cursele private care se efectuează de la aerogară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării