main logo
4256

Un avion plin cu tâlhari, violatori și proxeneți a aterizat la București

Un avion militar cu 16 criminali la bord a aterizat astăzi pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din București.

Un avion plin cu tâlhari, violatori și proxeneți a aterizat la BucureștiFoto: adevarul.ro

Infractorii originari din România au fost aduși sub escortă din Italia, pentru a-și ispăși acasă pedepsele dictate de instanțele de judecată italiene, transmite Știri.md cu referire la adevărul.ro.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), deţinuţii au vârste cuprinse între 24 şi 59 de ani şi au de ispăşit pedepse cu închisoare cuprinse între trei ani şi pe viaţă.  Infractorii au fost condamnaţi în Italia pentru furt calificat, viol, omor, tâlhărie, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu minori, evadare, ultraj, ameninţare sau infracţiuni rutiere.

Nu este primul avion cu deţinuţi români din Italia trimişi înapoi în ţară de autorităţile de la Roma. În urmă cu cinci luni, o altă aeronovă a adus 13 infractori, care au fost distribuiţi în închisorile din ţară, pentru a-și ispăși pedepsele.

Vicepremierul italian Matteo Salvini a postat pe Facebook un articol publicat în cotidianul „Il Giornale”, însoţit de următorul comentariu: „Un zbor Roma-Bucuresti duce 13 deţinuţi înapoi în România, condamnaţi pentru viol, omor, ţinere în sclavie, tâlhărie, tăinuire, sechestru de persoană, exploatarea prostituţiei! Sunt fericit că şi pe acest front realizăm ceea ce am promis. Criminalii străini găzduiţi în puşcăriile noastre trebuie să execute pedeapsa în ţara lor de origine” a scris Salvini,, adăugând la sfârşit hashtagul „#de la vorbe la fapte”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării