main logo
6493

Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit în România: Pilotul a supraviețuit

Un avion MiG 21 LanceR al MApN s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze și a scăpat cu viață. El a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul din Târgu Mureș.

Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit în România: Pilotul a supraviețuit

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marţi din avionul prăbuşit în judeţul Mureş, este stabilă, informează Ministerul Apărării, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Pilotul va fi marți seară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene, la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Ofiţerul a fost internat inițial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală.

Medicii au constatat că viaţa sa nu este în pericol şi au autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Transferul va fi realizat în cursul serii de marți, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării