main logo
359

Un astronaut va mixa muzică Live de pe Stația Spațială Internațională

Astronautul italian Luca Parmitano se va transforma marți în DJ-ului spațiului, acesta urmând să mixeze muzică de pe Stația Spațială Internațională.

Un astronaut va mixa muzică Live de pe Stația Spațială InternaționalăFoto: hotnews.ro

Mixajul va fi transmis LIVE în cadrul unei petreceri cu muzică electronică de pe un vaz de croazieră din Ibiza, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

”Va fi o premieră mondială”, a declarat pentru AFP astronautul Jean-François Clervoy, care va asista la serata pregătită de un organizator de festivaluri de muzică care au loc pe vase de croazieră.

”Țelul nostru este de a aduce spațiul mai aproape de publicul general, astfel încât să înțeleagă ce face Agenția Spațială Europeană”, a spus pentru AFP Emmet Fletcher, care se ocupă de parteneriatele din cadrul ASE.

Spectacolul lui Luca Parmitano va dura aproximativ 15-20 de minute, a spus el.

Acesta va fi transmis în direct pe vas, unde sunt așteptate aproximativ 3.000 de persoane.

Pentru amatori sau pentru curioși, va exista posibilitatea să acceseze pagina de Facebook a evenimentului pentru a vedea în direct la rezoluție mică ”dacă totul merge bine”, a spus Emmet Fletcher. O versiune cu o rezoluție mai bună va fi disponibilă în următoarea zi.

Luca Parmitano, 42 de ani, a părăsit Pământul pe 20 iulie, la bordul capsulei Soyuz înainte să se alăture Stației Spațiale Internaționale pentru o misiune de șase luni. Acesta a mai efectuat o primă misiune pe Stație în 2013.

”Acest tip de muzică este foarte nou pentru el. Îi plac mai degrabă cântecele italiene și muzica rock”, a spus Fletcher.

Acesta a luat lecții de la un DJ german, Shuuk.

Pentru a mixa, Parmitano va folosi o tabletă de pe SSI, pe care a fost încărcat un software special pentru DJ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării