main logo
731

Un an de la atacul de la metrou. Criminala își așteaptă sentința definitivă și merge la biserică

12 decembrie 2017. O femeie e împinsă în fața metroului, iar imaginile care-i surprind moartea rulează mai târziu în buclă la posturile TV.

Un an de la atacul de la metrou. Criminala își așteaptă sentința

Imaginile creează o undă de șoc, lumea e îngrozită, cere pedeapsa maximă pentru criminala Magdalena Șerban, iar în subteran, călătorii se feresc să se apropie de marginea peronului. 12 decembrie 2018. Criminala e după gratii, iar călătorii din subteran se simt în siguranță. Dar oare chiar sunt? 

Am mers ieri în stațiile de metrou Dristor 1, unde Magdalena Șerban a omorât-o pe Alina Ciucu, și Costin Georgian, unde a avut loc prima tentativă de crimă – acolo, femeia a încercat s-o împingă pe șine pe Alexandra Anne Mary Costache, o fostă handbalistă. Din fericire, sportul a ajutat-o pe tânăra de numai 20 de ani să se salveze în ultima clipă, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

La un an de la teribila crimă, foarte puțini dintre călători par să fi învățat lecția și stau la mijlocul peronului până când trenul intră în stație. 

Alții – mulți – așteaptă garnitura la câțiva centimetri de linie. Și nu mai există nici gardienii care să le atragă atenția că trebuie să se depărteze de buza peronului. Anul trecut, vreme de câteva săptămâni după crimă, aceștia patrulau prin stații strict cu acest scop.

Cel mai periculos e la orele de vârf; atunci, subteranul se aglomerează la maximum, iar oamenii stau lipiți unul de celălalt până la buza peronului și pot cădea, chiar și accidental, pe șine.

În acest context, o nouă tragedie se poate întâmpla oricând. Condamnată în primă instanță la închisoare pe viață Magdalena Șerban, criminala de la metrou, a fost condamnată în primă instanță, de judecătorii bucureșteni la închisoare pe viață, dar a făcut apel. 

Timp de o lună și jumătate, ea a fost expertizată psihiatric la Spitalul Penitenciar Jilava, iar specialiștii au decis că are un discernământ mult scăzut. 

În prezent, criminala este închisă la Penitenciarul de Femei Târgșor, acolo unde așteaptă sentința definitivă. Potrivit unor surse, femeia merge la biserică, desenează și urmează un tratament psihiatric. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării