main logo
1021

Un american de 20 de ani este cel mai tânăr milionar în bitcoin

Erik Finman, în vârstă de 20 de ani, susține că este cel mai tânăr om care a devenit milionar în bitcoin. El a investit prima dată în crypto monedă când avea doar 12 ani.

Un american de 20 de ani este cel mai tânăr milionar în bitcoin

Pe când era copil, Erik, născut în Idaho, a renunțat la școală și a cumpărat bitcoin în valoare de 1.000 USD. În 2011, când a făcut această investiție, valoarea unui bitcoin era între 10 și 12 dolari, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Opt ani mai târziu, el deține 446 de bitcoins – asta înseamnă aproximativ 4,5 milioane de dolari, conform prețului de marți, scrie Business Insider. 

Datorită începutului său timpuriu, Erik a ajuns să atingă milionul de dolari când avea 18 ani. Dar acum, la 20 de ani, a investit într-o criptomonedă concurentă, Libra, lansată de Facebook. 

El povestește că aventura sa financiară a început după ce în 2008 fratele său l-a dus la un protest provocat de criza economică. 

Atunci au trebuit să fugă de poliția care a intervenit pentru a dispera protestatarii. În timp ce fugeau a văzut un bărbat care purta un tricou pe care scria bitcoin și l-a întrebat pe acesta ce este bircoin. „Este ca un hippie. 

Cred că va duce la finalul Wall Street, al corupției și al tuturor lucrurilor rele”, i-a spus bărbatul. Ajuns acasă, Erik a început să caute pe internet ce înseamnă criptomonedele și a decis împreună cu fratele său să investească.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării