main logo
493

Un alt reporter mexican a fost asasinat

Reporterul mexican Jorge Celestino Ruiz Vazquez, care lucra pentru cotidianul El Grafico de Xalapa, a fost asasinat în localitatea La Bocanita din municipalitatea Actopan, devenind al treilea jurnalist ucis în doar o săptămână.

Un alt reporter mexican a fost asasinatFoto: afp.com

Se ştie că reporterul primise ameninţări. Pentru moment, autorităţile întreprind o acţiune pentru a-l localiza pe asasin sau asasini, potrivit Informativo Veracruz, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Jorge Celestino Ruiz Vazquez tocmai publicase un articol în care îl acuza pe preşedintele municipal din Actopan, Paulino Dominguez, că ar fi furat 12 milioane de pesos bani publici. 

În nota sa, reporterul asigura că deţine informaţii compromiţătoare contra edilului. Potrivit acelor informaţii, preşedintele municipal şi-a însuşit suma pentru a-şi elibera fiul din închisoare.    

Crima a avut loc la mai puţin de 24 de ore de la asasinarea directorului şi redactorului-şef al site-ului La Verdad de Zihuatanejo, Edgar Alberto Nava, în statul Guerrero. Nava, care era angajat şi la primărie, a fost împuşcat cu un glonţ tras cu o armă de calibru de 9 mm.   

Săptămâna aceasta, şi Rogelio Barragan, director al unui site care informa despre activitatea Poliţiei din Guerrero, a fost găsit mort în statul Morelos, în portbagajul unei maşini, având semne că a fost împuşcat şi torturat.     

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a contabilizat, până joi, opt jurnalişti asasinaţi de la începutul anului 2019.   

Mexicul este a doua cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF).   

Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic din 2000, şi majoritatea crimelor au rămas nepedepsite. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării