main logo
1132

Un afacerist a imprimat pe brichete chipul soldatului ucrainean executat de ruși

Un afacerist a imprimat pe brichete chipul soldatului ucrainean executat de ruși după ce a spus „Glorie Ucrainei”.

Au apărut brichete cu chipul soldatului ucrainean executat de rușiFoto: point.md

Vânzătorul numește bricheta „un accesoriu minunat”, care vă va „face plăcere”. Afaceristul mercantil a fost aspru criticat pe rețelele sociale, relatează canalul ucrainean TSN, transmite Știri.md, cu referire la Libertatea.

Imagini cu brichetele imprimate cu chipul soldatului Aleksandr Mațievschii au apărut prima dată pe Twitter.

În comentarii, oamenii condamnă ideea. „Ce fel de monstru cinic trebuie să fii pentru a crea o brichetă cu portretul unui erou căzut“, a scris cineva.

„Nimic nu vă oprește! Nu aveți nici măcar bun-simț”, a comentat alt utilizator. „Cum poți dansa pe cadavrul unui erou?”, scrie altcineva.  

Pe 6 martie, în mediul online s-a răspândit o înregistrare video în care se vede cum un militar afirmă „Glorie Ucrainei”, după care soldații ruși l-ar fi executat, strigând: „Ești o c***ă. Mori, nenorocitule!”. 

Pe 12 martie, autoritățile ucrainene au confirmat identitatea soldatului, lunetistul Aleksandr Mațievschii, precizând că acesta s-a născut pe 10 mai 1980, la Chișinău, iar în 2008 s-a mutat cu familia în Ucraina. Oficialii de la Kiev au acuzat trupele Moscovei că l-au executat pe prizonierul de război neînarmat, care se afla în captivitate în Rusia.

Într-un interviu pentru publicația germană Bild, mama soldatului a declarat că și-a recunoscut fiul în videoclipul de pe internet. Președintele Volodimir Zelenski i-a acordat soldatului titlul de „Erou al Ucrainei”.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării