main logo
718

Ultimul mesaj postat pe Facebook de pilotul avionului dispărut

Anchetatorii care cercetează dispariția avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala au început să-l investigheze mai atent pe pilotul aeronavei, scrie Sky News.

Ultimul mesaj postat pe Facebook de pilotul avionului dispărut

Mai exact, aceștia vor să afle dacă pilotul, Dave Ibbotson, avea valabil permisul de zbor. 

Poliția din Guernsey a anunțat încheierea căutărilor avionului Piper PA-46 Malibu, care a dispărut luni, deasupra Canalului Mânecii, și a declarat că șansele de supraviețuire ale celor aflați la bord sunt „extrem de reduse”.

Ibbotson, în vârstă de 59 de ani, și-a dat „check-in” pe Facebook din aeroportul din Nantes, de unde l-a ridicat pe Emiliano Sala, și a scris că „este puțin ruginit”, recunoscând că trecuse ceva timp de când pilotase un avion, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Potrivit Administrației Federale a Aviației, pilotul deținea un permis privat și trecuse controlul medical în luna noiembrie.

După oprirea căutărilor, Romina Sala, sora fotbalistului, i-a implorat pe anchetatori să continue să caute avionul și l-a descris pe fratele ei drept „un luptător care nu se dă bătut ușor”.

Emiliano Sala a apucat să trimită un mesaj audio pe WhatsApp prietenilor săi, cărora le spunea că se teme pentru viața lui și că avionul în care se află „pare să se dezintegreze”. 

La scurt timp de la trimiterea acestui mesaj, aeronava a dispărut de pe radare, iar turnul de control nu a reușit să îl mai contacteze pe pilot.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării