main logo
1005

Ultimele secunde de viață: Cum s-a prăbușit avionul lui Sala

Noi detalii ies la iveală despre tragedia aviatică în care și-au pierdut viața fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson.

Ultimele secunde de viață: Cum s-a prăbușit avionul lui Sala

Conform unui simulator de zbor, avionul în care se aflau cei doi a pierdut peste 700 de metri din altitudine în doar 20 de secunde.

Astfel, în acest interval de timp, avionul a căzut de la 1.200 la doar 480 de metri altitudine, apoi s-a ridicat la 700 de metri, după care a dispărut de pe radare, transmite Știri.md cu referire la Digisport.ro.

Epava a fost găsită la doar 30 de metri distanță de locul unde avionul a fost văzut ultima dată pe radar. De asemenea, avionul s-ar fi răsucit la 180 de grade înainte să ajungă pe fundul mării, conform grimsbytelegraph.co.uk.

Cazul Emiliano Sala. În cursul zilei de luni, 25 februarie 2019, a fost dat publicității primul raport referitor la cauzele prăbușirii avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala. 

Raportul provizoriu al Departamentului Britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) arată că avionul în care se aflau fotbalistul şi pilotul David Ibbotson era rupt în trei bucăţi atunci când a fost găsit pe fundul Canalului Mânecii.

"Avionul era rupt în trei, iar părţile erau ţinute la un loc de cablurile electrice şi de control. Motorul era desprins de zona cockpitului. Avionul nu mai avea părţi ale aripilor şi coada”, se arată în raport, în care se menţionează şi pernele de scaun găsite pe o plajă din Franţa.

AAIB a fost informat în 21 ianuarie, la ora 21.22, că avionul Piper PA-46-310P Malibu a dispărut de pe radar în timp ce se afla pe ruta Nantes – Cardiff. Ultimul contact radio al pilotului cu radarul din Jersey a avut loc la ora 20.12", se arată în raport, în care se menţionează şi pernele de scaun găsite pe o plajă din Franţa.

Presa internațională a difuzat noi imagini absolut zguduitoare cu epava avionului în care și-a găsit sfârșitul fostul coleg al lui Ciprian Tătărușanu. 

Sunt imagini de pe fundul Canalului Mânecii, care prezintă resturile avionului Piper Malibu ce trebuia să îl ducă în acea fatidica seară de 21 ianuarie pe Sala de la Nantes la Cardiff, noua sa echipă. 

Imaginile au primit acceptul de a fi difuzate abia după ce a fost publicat raportul provizoriu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării