main logo
5426

Ultimele secunde ale avionul prăbușit cu 189 de oameni la bord

Unul dintre șefii aviației din Indonezia a povestit în parlament cum s-au desfășurat ultimele clipe ale pasagerilor și însoțitorilor de zbor aflați la bordul avionului Lion Air, care s-a prăbușit luna trecută.

Ultimele secunde ale avionul prăbușit cu 189 de oameni la bord

Toți cei 189 de oameni aflați la bord au murit, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Nurcahyo Utomo, șeful comitetului pentru siguranța transportului, a declarat că datele uneia dintre cutiile negre ale aeronavei arată că pilotul s-a luptat până în ultima clipă să țina avionul în aer, relatează The Guardian.

Aeronava avusese probleme similare și la un zbor precedent, din Denpasar spre Jakarta, însă atunci pilotul a reușit să redreseze avionul și să mențină controlul asupra lui.

Încă nu se cunosc motivele pentru care avionul Lion Air, un Boeing 737 Max, a căzut în apă, la doar câteva minute de la decolare. 

Însă Nurcahyo Utomo spune că datele recuperate arată că avionul a început să aibă probleme tehnice imediat după decolare, iar căpitanul și co-pilotul primeau informații diferite privind viteza de zbor.

Avionul a început să oscileze în sus și în jos în aer, la o înălțime de 1.500 de metri, apoi a stagnat în aer și a început să cadă, din cauza unei posibile defecțiuni la senzorii care indică unghiul de înclinație al vârfului aeronavei.

Pilotul a încercat să redreseze avionul aflat în cădere liberă, însă aeronava a devenit tot mai dificil de controlat, iar manșa avionului a devenit prea grea pentru a mai putea fi controlată manual. 

Avionul s-a prăbușit în apă la o viteză mai mare de 178 km/oră.

Analiza datelor din cutia neagră arată că Boeingul nu avea nicio problemă la motoare. 

Echipele de investigație încă mai caută a doua cutie neagră, cea care conține înregistrarea conversației dintre piloți, și speră ca aceasta să le ofere mai multe indicii cu privire la ce s-a întâmplat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării