main logo
4033

Ultimele cuvinte ale unei tinere de 20 de ani înainte de a muri de COVID

Cleo Shepherd, o tânără de doar 20 de ani din Idaho, Statele Unite, a murit pe 20 septembrie în urma unor complicații provocate de COVID, la doar două săptămâni de la infecție.

Ultimele cuvinte ale unei tinere de 20 de ani înainte de a muri de COVID

Cu ultimele puteri, chiar înainte de a fi bagată în comă indusă, femeia a cerut ajutorul ființei care i-a dat naștere, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

"Mama, nu vreau să mor...", a spus ea.

În ciuda eforturilor, medicii nu au putut să o salveze. Evoluția infecției a fost una dramatică.

Mama tinerei, Summer Carr, ultima care a auzit-o vorbind, a refuzat să precizeze dacă Cleo Shepherd fusese sau nu vaccinată, precizând că subiectul îi creează un sentiment de disconfort.

Potrivit Daily Mail, femeia a încercat să o asigure pe fiica ei că va trece peste această boală și că va supraviețui. Nu a fost să fie, însă.

În cursul zilei de luni, organele interne ale lui Cleo au început să cedeze rând pe rând, pe fondul unei pneumonii, fără ca ea să-și mai recapete conștiența.

"Avea doar 20 de ani și era plină de viață. Nu ar fi trebuit să se întâmple asta", a povestit Summer Carr.

Famila tinerei a cerut sprijin pentru înmormântare

"Au fost nevoiți să o intubeze, și chiar înainte de a o intuba mi-a spus mama, nu vreau să mor. Și i-am promis să va fi bine. Asta a fost ultima conversație pe care am avut-o cu ea", a spus mama tinerei. Familia a lansat o campanie GoFundMe pentru strângere de fonduri, în vederea în înmormântării. "A fost total neașteptat și nu am cerut niciodată ajutor, dar acum chiar avem nevoie", se arată în mesajul apropiaților.

Autoritățile din statul Idaho au prezentat situația sumbră cu care se confruntă, în cursul zilei de marți - personalul medical este epuizat și furios, sunt doze de vaccin care stau să expire, iar numărul de decese crește contant.

Pe data de 18 septembrie, Idaho avea 180 de pacienți în Terapie Intensivă, dintre care 112 conectați la ventilatoare, din cauza agravării funcției respiratorii.

Aproape toate cazurile de COVID ce au necesitat spitalizare s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate, a precizat guvernatorul statului american. Doar 51 din cetățenii acestui stat sunt vaccinați cu schema completă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării