main logo
671

Ultimele cuvinte ale jurnalistului Khashoggi înainte să fie ucis

Un ziar din Turcia a publicat o conversație dintre jurnalistul arab Jamal Khashoggi și membrii unei echipe de oficiali saudiți.

Ultimele cuvinte ale jurnalistului Khashoggi înainte să fie ucisFoto: protv.ro

În ultimele clipe ale vieţii sale, jurnalistul arab Jamal Khashoggi i-a implorat pe ucigaşii săi să nu îi acopere gura pentru că suferea de astm şi s-ar fi putut sufoca, potrivit publicației Sabah, citată de The Guardian.

„Nu-mi acoperi gura”, le-a spus jurnalistul ucigaşilor săi. „Sufăr de astm, nu îmi acoperi gura. O să mă sufoci”, a spus Khashoggi potrivit publicaţiei din Turcia, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Ziarul Sabah, care are surse apropiate în Guvernul ţării, spune că înregistrarea a fost obţinută de către Serviciile Secrete din Turcia.

Potrivit transcript-ului, Maher Abdulaziz Mutreb, un membru al grupului de asasini, îi spune lui Khashoggi că va fi dus înapoi la Riyadh pentru că există un ordin de la Interpol împotriva sa. Jurnalistul se opune, spunând că nu există dovezi legale împotriva sa şi că logodnica lui îl aşteaptă afară.

Mutreb este auzit vorbind cu un alt bărbat, încercând să-l convingă pe Khashoggi să îi trimită un mesaj fiului său, spunându-i să nu îşi facă griji dacă pierde contactul cu tatăl său. Khashoggi se opune din nou şi spune că „nu va scrie niciun mesaj”.

„Ajută-ne, ca să te ajutăm şi noi pe tine. Pentru că în final, o să te ducem în Arabia Saudită şi dacă nu ne ajuţi, ştii prea bine ce se va întâmpla”, continuă Mutreb.

Khashoggi, un jurnalist proeminent ce trăia în exil autoimpus la Washington, nu a mai fost văzut de când a intrat în consulatul saudit din Istanbul la 2 octombrie.

Autoritățile turce au anunțat încă din noiembrie 2018 că dețin înregistrări audio şi video ce dovedesc uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

„Înregistrarea audio din interiorul ambasadei arată ce i s-a întâmplat lui Jamal după ce a intrat”, a declarat o sursă neidentificată şi familiarizată cu problema pentru cotidianul american Washington Post.

„Pot fi auzite vocea sa şi vocile bărbaţilor care vorbesc în arabă. Poţi să auzi cum a fost interogat, torturat şi apoi ucis”, a adăugat această sursă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării