main logo
1290

UE va impune sancțiuni împotriva Iranului: Sunt vizați producătorii de drone și rachete

Uniunea Europeană a decis miercuri să impună noi sancțiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone și rachete, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite joi AFP.

UE va impune sancțiuni Iranului: Sunt vizați producătorii de droneFoto: hotnews.ro

„Am decis să impunem sancțiuni împotriva Iranului, am vrut să transmitem un mesaj clar după atacul asupra Israelului”, a declarat el după un Summit de la Bruxelles care a reunit liderii celor 27 de țări membre, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

„Ideea este de a viza companiile care au un rol în producția de drone și rachete”, a adăugat el.

Iranul a lansat drone și rachete către teritoriul israelian în noaptea de sâmbătă spre duminică ca răspuns la o lovitură din 1 aprilie asupra anexei consulare a Ambasadei Iranului din Damasc, atribuită Israelului. Aproape toate rachetele și dronele au fost distruse înainte de a lovi teritoriul israelian. Acesta a fost primul atac direct al Iranului împotriva Israelului.

În comunicatul adoptat la sfârșitul Summitului, liderii UE îndeamnă „toate părțile să exercite o reținere maximă și să stea departe de orice acțiune care ar putea crește tensiunile în regiune”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării