main logo
806

UE solicită combaterea știrilor false privind tehnologia 5G și COVID-19

Ţările UE şi-au exprimat îngrijorarea într-o videoconferinţă pe teme digitale. Zvonurile false au dus la peste 140 de atacuri incendiare asupra stâlpilor de telefonie mobilă.

UE solicită combaterea știrilor false privind tehnologia 5G și COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a demontat aceste zvonuri, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Ţările europene, care mizează pe 5G ca să le impulsioneze creşterea economică, vor să combată teoriile conspiraţioniste care leagă tehnologia wireless de răspândirea noului coronavirus, teorii care au dus la incendierea câtorva stâlpi cu antene.

Conform grupurilor de lobby europene ETNO şi GSMA, zvonurile false au dus la peste 140 de atacuri incendiare asupra stâlpilor de telefonie mobilă din 10 ţări europene şi la atacuri asupra personalului de întreţinere.

În Marea Britanie au avut loc 87 de atacuri, în Olanda 30, dar au fost raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania.

Conform unui document al Uniunii Europene, ţările membre şi-au exprimat îngrijorarea într-o videoconferinţă pe teme digitale, care a avut loc vineri.

Consiliul miniştrilor Uniunii Europene “a subliniat importanţa combaterii dezinformării cu privire la reţelele 5G, în special a zvonurilor care pretind că aceste reţele sunt periculoase pentru sănătate sau că au vreo legătură cu COVID-19”, se arată în document.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a demontat aceste zvonuri, spunând că viruşii nu pot fi transportaţi de undele radio sau pe reţelele mobile şi că au fost raportate cazuri de COVID-19 şi în ţări care nu au reţele 5G. Comisia Europeană, executivul Uniunii Europene, a respins şi ea aceste zvonuri.

Uniunea Europeană speră ca tehnologia 5G să ajute la revenirea după pandemie şi să concureze mai eficient Statele Unite şi China.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării