main logo
730

UE se declară îngrijorată de tensiunile dintre Iran şi Israel

Uniunea Europeană se declară îngrijorată de atacurile recente care au vizat poziţiile militare israeliene din zona Platoului Golan, atribuite Iranului, la care Israelul a răspuns cu acţiuni militare în Siria, şi îndeamnă părţile implicate să evite escaladarea crizei.

UE se declară îngrijorată de tensiunile dintre Iran şi IsraelUE de declară îngrijorată de tensiunile dintre Iran şi Israel.

"Informaţiile de noaptea trecută despre atacurile iraniene lansate din Siria asupra poziţiilor israeliene, la care Israelul a răspuns lovind ţinte iraniene din Siria sunt extrem de îngrijorătoare", se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de Uniunea Europeană citat de mediafax.ro.

Guvernul israelian susţine că forţele iraniene de pe teritoriul sirian au lansat 20 de rachete spre o zonă aflată sub control israelian din regiunea Platoul Golan. Armata israeliană a lansat bombardamente în Siria ca reacţie la presupusul atac iranian.

Armata siriană susţine că doar trei persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite în urma bombardamentelor israeliene efectuate în Siria. Însă organizaţia de opoziţie Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat un bilanţ de 23 de morţi.

Platoul Golan a fost ocupat parţial de Israel de la Siria în urma Războiului de Şase Zile din iunie 1967.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării