main logo
444

Ucrainenii riscă pușcărie dacă vor fotografia în cabina de vot

Alegătorii ucraineni riscă pușcărie dacă vor fotografia în cabina de vot.

Ucrainenii riscă pușcărie dacă vor fotografia în cabina de vot

În pragul alegerilor din Ucraina, din 31 martie, autorităţile de la Kiev atenţionează că orice fotografiere se pedepseşte cu până la 3 ani de detenţie. Acest lucru este valabil şi pentru selfie-uri, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Ministerul de Interne al Ucrainei a îndemnat alegătorii să nu divulge secretul votului, atenționând asupra faptului că cei care își vor face selfie în cabina de vot riscă o pedeapsă cu închisoarea. Despre aceasta a anunțat Ivan Varcenko, ministrul de Interne, în cadrul unui briefing de presă. În cursa pentru fotoliul de președinte au fost înscriși oficial peste 40 de candidați.

Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, actorul de comedie, Vladimir Zelenski, conduce detașat cursa electorală. 34% din ucrainenii declarați deciși sunt gata să-l voteze pe Zelenski, arată datele unui sondaj realizat în luna martie. 

În același timp, potrivit sociologilor, rating-urile ex-premierului Iulia Timoșenko și actualului șef al statului Petro Poroșenko sunt în scădere. Actualul președinte este susținut de 14.22%, iar Timoșenko – de 12.9%. Iurie Boiko este susținut de 11,1 la sută din respondenți.

Pentru ceilalți candidați sunt gata să voteze mai puțin de 7%. Menționăm cetățenii ucraineni cu drept de vot de pe teritoriul Republicii Moldova vor putea participa la alegerile prezidenţiale din ţara vecină la două secţii de votare: una în incinta Ambasadei Ucrainei de la Chișinău și alta în consulatul de la Bălți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării