main logo
1878

Ucrainenii fug din calea războiului: Evacuare generală în Lugansk

Operațiunea militară declanșată de Rusia a determinat populația din orașele ucrainene vizate să încerce să părăsească zonele de conflict, scrie The Guardian. Administratorul zonei din Lugansk care este încă sub controlul Kievului a anunțat o evacuare generală, a notat CNN.

Ucrainenii fug din calea războiului: Evacuare generală în LuganskFoto: libertatea.ro

Primarul Kievului Vitali Kliciko a cerut cetățenilor să rămână în case și să țină la îndemână actele și lucrurile de primă necesitate. Imaginile prezentate de publicația rusă Znak pe Facebook arată însă că mulți locuitori încearcă să fugă din capitală. Au fost cozi la benzinării, unde oamenii au făcut plinul înainte de plecare, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Coloane de mașini și autobuze pline au părăsit Kievul. Evacuare generală în Luhansk

Au fost cozi și la bancomatele din Kiev, joi dimineață, înainte ca mulți locuitori să părăsească capitala.

Coloane de mașini și autobuze pline au părăsit Kievul. Evacuare generală în Luhansk

Coloane de mașini au fost surprinse în imagini părăsind Kievul, joi dimineață.

Și metroul din capitala Ucrainei a fost foarte aglomerat, iar oamenii surprinși în fotografii pe peroane duceau cu ei trolere și bagaje voluminoase. O parte din locuitori au părăsit capitala cu autobuze.

Coloane de mașini și autobuze pline au părăsit Kievul. Evacuare generală în Luhansk

Potrivit publicației ucrainene NV, la ora 7:40, metroul din Kiev funcționa normal și poate fi un adăpost antibombe. Locuitorii și-au făcut rapid bagajele, au făcut plinul de benzină și au plecat și din Mariupol, sud-estul Ucrainei.

Evacuare generală în partea din Lugansk controlată încă de ucraineni 

Partea din regiunea Lugansk controlată de ucraineni a anunțat evacuarea generală.

„Recomandăm locuitorilor din regiunea Lugansk să părăsească zona imediat”, a transmis șeful Administrației Regionale de Stat Lugansk, Serhi Haidai, pe Facebook.

„Cine are mașină ar trebui să se deplaseze în direcția râului Nipru”, a completat oficialul. Evacuarea cu trenul este organizată pentru cei care nu pot pleca independent. Oamenii au luat drumul gărilor Lisiciansk, Rubine și Svatove.

„În timpul evacuării, vă rugăm să rămâneți calmi și să ascultați instrucțiunile autorităților, ale Poliției Naționale și ale Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei”, a spus el.

Lugansk este una dintre cele două regiuni separatiste susținute de Rusia, alături de Donețk. Ambele regiuni sunt împărțite în zone controlate de Ucraina și zone controlate de separatiștii pro-Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării