main logo
1410

Ucrainenii au ucis peste 100 de soldați ruși în contraofensiva din sud

Armata ucraineană a transmis sâmbătă că a ucis mai mult de 100 de soldați ruși în luptele din sud, inclusiv în regiunea Herson care este în atenția contraofensivei Kievului în acea parte a țării și totodată o legătură cheie pe linia de aprovizionare a Moscovei, potrivit Reuters.

Ucrainenii au ucis peste 100 de soldați ruși în contraofensiva din sudFoto: Profimedia

Comandamentul sudic al armatei ucrainene spune că mai bine de 100 de soldați ruși și șapte tancuri au fost distruse vineri în luptele din sud, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Traficul feroviar către Herson deasupra râului Nipru a fost întrerupt, potrivit comandamentului sudic, astfel probabil izolând și mai mult forțele rusești de la vestul râului față de proviziile din Crimeea ocupată și din est.

Oficialii din Apărăre și Informații din Marea Britanie, care a fost unul dintre cei mai apropiați aliați din Vest pentru Ucraina, au spus că forțele Rusiei se chinuie să-și mențină ritmul.

Prim-adjunctul șef al consiliului regional din Herson, Yuri Sobolevski, le-a spus locuitorilor să stea departe de stocurile de muniție rusești.

„Armata Ucrainei se revarsă împotriva rușilor iar asta este doar începutul”, a scris Sobolevski pe Telegram.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării