main logo
6253

Ucrainenii au debarcat pe malul râului Nipru și au spart apărarea rușilor

Forțele ucrainene par să fi trecut liniile de apărare din regiunea Herson după un raid peste râul Nipru, deși poziția lor rămâne incertă, se arată în analiza de miercuri a Institutului pentru Studiul Războiului.

Ucrainenii au debarcat pe malul Niprului și au spart apărarea rușilor

Potrivit ISW, mai mulți bloggeri de război ruși au spus că șapte ambarcațiuni cu trupe ucrainene au debarcat marți pe malul estic al râului Nipru, în apropiere de Kozachi Laheri. Aceștia au relatat că forțele ucrainene au reușit să spargă apărarea rusă și să avanseze cu până la 800 de metri, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.

În același timp, șeful administrației instalate de Rusia în regiunea Herson, Vladimir Saldo, a minimalizat informațiile despre debarcarea ucrainenilor.

El a susținut că atacurile de artilerie rusești au forțat bărcile forțelor ucrainene să se retragă și a spus că nu există trupe ale Kievului în zonă.

Probabil că Saldo a încercat în mod intenționat să respingă afirmațiile privind prezența ucraineană în această zonă pentru a evita să creeze panică în spațiul informațional rusesc deja delicat, cred analiștii de la ISW.

Cu toate acestea, ISW este precaut în ceea ce privește informațiile, remarcând lipsa dovezilor vizuale că există o prezență considerabilă de personal sau vehicule ucrainene în apropiere de Kozachi Laheri.

Informațiile actuale sugerează un raid limitat peste râul Nipru, mai degrabă, decât o operațiune ucraineană mai amplă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării