267
0
Ucraina vrea de la Rusia recuperarea costurilor de transport al gazelor
267
0

Ucraina vrea să obţină o plată substanţială de la Rusia pentru folosirea conductelor sale la transportul gazelor ruseşti spre Europa începând cu 2020, dar încă nu a primit răspunsul Rusiei la propunerea sa, a declarat, vineri, directorul executiv al Naftogaz, Andriy Kobolyev.

"Căutăm deplina recuperare a tuturor costurilor relevante, inclusiv recuperarea valorii reziduale a sistemului ucrainean de transport a gazelor. Nu dăm publicităţii cifrele, dar este vorba de o valoare mare", a afirmat Kobolyev, conform sursei citate, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Rusia și Ucraina nu au ajuns, joi, în cadrul discuțiilor purtate la Bruxelles, la niciun acord privind gazele naturale, dar au susținut că negocierile vor continua și luna viitoare în vederea stabilirii unei înțelegeri care să se aplice din ianuarie 2020.

Actualul contract ce reglementează tranzitul gazelor naturale ruseşti spre Europa prin Ucraina expiră în ianuarie, iar Kievul este îngrijorat că Moscova ar putea opri aprovizionarea cu gaze prin Ucraina, lăsând unele părți ale țării fără căldură pe timpul iernii.

"Suntem pe deplin încrezători că Ucraina poate menține aprovizionarea cu gaz, cel puțin în primul trimestru al anului 2020", a completat Kobolyev.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter