852
0
Ucraina va trimite din nou nave militare prin Kerci. Reacția Rusiei
852
0

Secretarul Consiliului Naţional pentru securitate şi apărare de la Kiev, Oleksandr Turcinov, a declarat că Ucraina va trimite din nou nave militare prin Strâmtoarea Kerci, dintre Marea Neagră şi Marea Azov, însă de această dată la bordul navelor vor fi oficiali ai unor organizaţii internaţionale.

Navele militare ucrainene vor face această încercare să ajungă din Marea Neagră în Marea Azov în pofida incidentului din 25 noiembrie, atunci când trei nave ucrainene au fost capturate de forţele ruse în zona Strâmtorii Kerci, informează agenţia UNIAN, potrivit Mediafax.

Oficialul ucrainean a declarat pentru biroul local al BBC că dacă Ucraina se retrage, Rusia îşi va îndeplini obiectivul de a confisca Marea Azov, prezentând restului lumii noile frontiere maritime auto-definite în Marea Neagră, legalizând în fapt ocupaţia Crimeei".

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a declarat că intenţia Ucrainei de a trimite din nou nave militare în Marea Azov reprezintă o "provocare".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter