main logo
1516

Ucraina: Trei morți la Ismail, după un atac cu drone rusești

Trei persoane au fost ucise și alte 14 au fost rănite în urma unui atac rusesc care a avut loc în zori asupra orașului Ismail din regiunea Odesa, aflat foarte aproape de România, de partea cealaltă a Dunării.

Ucraina: Trei morți la Ismail, după un atac cu drone ruseștiFoto: Imagine simbol

Anunțul a fost făcut pe Telegram de Oleh Kiper, șeful administrației regionale din Odesa: „Dimineață, inamicul a recurs la terorizarea pe scară largă a orașului Ismail. Rușii au lansat drone de atac în sudul regiunii noastre. Activitatea forțelor de apărare aeriană a durat mult și a fost asiduă. Din păcate, atacul a ucis trei persoane: două femei născute în 1934 și 1955 și un bărbat în vârstă de 73 de ani. Unsprezece persoane au fost rănite, inclusiv un copil”,  transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Ulterior, serviciile de urgență au anunțat că cel puțin 12 persoane au fost rănite, iar Biroul Procurorului General a raportat 14 răniți, inclusiv trei copii.

„Până în prezent, știm despre trei morți și 14 răniți, inclusiv trei copii: doi băieți de trei și 13 ani și o fată de 14 ani. Informațiile despre celelalte victime sunt în curs de clarificare”, a precizat Biroul Procurorului General.

De asemenea, potrivit lui Oleh Kiper, au izbucnit mai multe incendii, dar acestea au fost stinse rapid.

Anterior, Forțele Armate ale Ucrainei raportaseră un atac cu drone asupra regiunii Odesa în noaptea de 27 septembrie. Au fost auzite explozii în Ismail, dar și în Odesa după miezul nopții.

În România a fost emis în cursul nopții de joi spre vineri un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de nord a județului Tulcea, după ce structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiului aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean aflate la granița cu România.

Ulterior, Ministerul român al Apărării a anunțat că patru aeronave au fost ridicate în noaptea de joi spre vineri, două aparținând Forțelor Aeriene Române și două Forțelor Aeriene Spaniole, după ce forțele ruse au atacat cu drone mai multe obiective din Ucraina, din apropierea graniței cu România. O dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spațiul aerian național, în zona frontierei cu Ucraina. MApN nu are date până în prezent că vreo dronă ar fi căzut pe teritoriul românesc, dar militarii urmează să facă verificări în acest sens.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării