main logo
354

Ucraina și Rusia pregătesc un nou schimb de prizonieri

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunţat vineri că ţara sa pregăteşte un nou schimb de prizonieri cu Rusia, asemănător celui de pe 7 septembrie.

Ucraina și Rusia pregătesc un nou schimb de prizonieriFoto: AFP

„Pregătim acum alte liste şi ne aşteptăm la un nou schimb. Vom discuta despre acest lucru la Minsk şi în formatul Normandia”, a spus el. La discuţiile în formatul Normandia participă liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Zelenski a adăugat că discuţiile în formatul Normandia ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie. „Sunt sigur că discuţiile vor avea loc. Această situaţie nu mai poate continua”, a spus liderul de la Kiev.

Pe 7 septembrie Ucraina şi Rusia au făcut un schimb de câte 35 de prizonieri fiecare, decizie pe care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a caracterizat-o ca fiind un pas înspre îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două state.

Administraţiile de la Moscova şi Kiev sunt în conflict, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014.

Conflictul dintre Armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 şi până în prezent. Cu toate că un armistiţiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării