main logo
391

Ucraina se așteaptă ca Rusia să oprească gazele în sezonul de iarnă

Șeful companiei ucrainene „Naftogaz” se așteaptă ca Rusia să întrerupă complet livrările de gaze naturale către clienții europeni prin sistemul ucrainean de conducte, la 1 ianuarie 2020.

Ucraina se așteaptă ca Rusia să oprească gazele în sezonul de iarnă

Astfel, Gazprom va trebui să reducă la minimum cantitățile contractate, ceea ce va crea deficit de gaze pe piața europeană și, implicit, prețuri mai mari, transmite Știri.md cu referire la Lyberti.com.

Rusia se pregătește să întrerupă livrările prin Ucraina chiar dacă gazoductul North Stream 2 va fi întârziat, a declarat directorul executiv al Naftogaz, Iurii Vitrenko, într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile publicației IntelliNews.

Contractul actual de furnizare și de tranzit între Ucraina și Gazprom va expira la finele acestui an, iar discuțiile pentru un nou contract sunt tensionate, din cauza unor dispute legale între cele două părți.

„Scenariul nostru de bază este că nu va mai fi tranzit de gaz rusesc prin Ucraina, de la 1 ianuarie 2020. (…) Noi credem că Gazprom se poate descurca și fără tranzitul prin Ucraina din ianuarie 2020, chiar dacă finalizarea gazoductul Nord Stream 2 este amânată”, a afirmat șeful Naftogaz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării