main logo
602

Ucraina, scutită de obligația de a plăti 80 de miliarde de dolari Gazpromului

Curtea de Apel din Svea (Suedia) a respins cererea companiei Gazprom, miercuri, împotriva unei decizii a instanței de arbitraj din Stockholm, într-o dispută cu Naftogaz din Ucraina, privind livrările de gaze către Ucraina.

Ucraina, scutită de obligația de a plăti 80 de miliarde de dolari

Acest lucru este menționat în comunicatul de presă al instanței, scrie agenția de presă rusă TASS și publicația Meduza. Decizia Curții de la Stockholm, regiunea Svea, nu poate fi atacată. Deciziile privind alte două cazuri între părți vor fi luate în 2020, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Curtea de Apel din Svea, Suedia, a anunțat astăzi o decizie cu privire la recursul la disputa de arbitraj între companiile ruse și ucrainene. 

Decizia Curții de Apel înseamnă că procesul companiei ruse a fost respins. Se așteaptă ca în 2020 să fie luate decizii cu privire la alte două cauze în instanță între aceleași părți ", se arată în comunicatul de presă emis de instanță, scrie TASS.

„În arbitrajul acordului de furnizare, au existat, printre altele, cereri de plată și cereri de invalidare sau înlocuire a unor dispoziții contractuale. 

Curtea de Apel nu s-a pronunțat în favoarea Gazprom în aceste aspecte. În timpul procedurii de la Curtea de Apel, Gazprom a insistat asupra anulării a două puncte asupra acestor probleme printr-o decizie separată ", explică în continuare instanța.

Gazprom a susținut că Curtea de Arbitraj comis o serie de erori, pe baza cărora decizia ar trebui să fie anulată, printre altele, Gazprom a indicat că instanța și-a depășit autoritatea în evaluarea susținerilor părților cu privire la volumul anual de gaz la care ar trebui să se aplice contractul.

La rândul său, Naftogaz a insistat ca cerințele Gazprom să fie respinse, întrucât instanța de arbitraj nu a făcut nicio greșeală.

„Conform deciziei de astăzi, procesul Gazprom a fost respins, de aceea decizia de arbitraj privind disputa dintre Gazprom și Naftogaz nu se anulează. Atunci când s-a examinat cazul, Curtea de Apel nu a găsit nicio eroare a instanței de arbitraj în timpul desfășurării arbitrajului", continuă instanța.

Decizia Curții de Apel din Svea nu poate fi atacată.

Această decizie eliberează Ucraina de obligația de a plăti 80 de miliarde de dolari Gazpromului, scrie Meduza.

Citește mai departe aici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării