main logo
4005

Ucraina propune ajutorul său pentru șase țări afectate de ploi, inclusiv R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Andri Sîbiga, a propus asistența salvatorilor ucraineni țărilor din Europa de Est afectate de inundații, la instrucțiunile președintelui Volodimir Zelenski.

Ucraina propune ajutorul său pentru șase țări afectate de ploiFoto: zdg.md

Potrivit postării șefului diplomației ucrainene pe X, este vorba despre șase țări, printre care și Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Ucraina este solidară cu vecinii săi care suferă din cauza inundațiilor devastatoare. În numele președintelui Zelenski și sub coordonarea lui Denis Șmîhal am propus Moldovei, Poloniei, României, Slovaciei, Ungariei și Republicii Cehii să trimitem unități ale Serviciului de urgență de stat al Ucrainei pentru a ajuta la depășirea dezastrului”, a scris Andri Sîbiga.

Anunțul vine în contextul în care ciclonul Boris a lovit Europa, făcând ravagii în mai multe țări, printre care R. Moldova, România, în Cehia, Polonia, Austria, Slovacia și Ungaria.

Citește mai departe pe zdg.md.

Amintim că în urma intemperiilor au fost afectate peste 30 de drumuri publice din Republica Moldova, iar peste 20 de trasee au fost inundate. Pentru a preveni riscul inundațiilor în localitățile Sărata Nouă și Seliște din raionul Leova, la barajele lacurilor se întreprind acțiuni de pompare de capacitate înaltă.

Totodată, numărul de apeluri intrate în sistemul informațional automatizat al SIA 112 a fost de aproape 10.000, iar în intervalul orelor 11:00-19:00 numărul solicitărilor recepționate la numărul de urgență a depășit media de apeluri intrate pe oră. Astfel, au fost recepționate la anumite ore peste 500 de solicitări, aproximativ nouă solicitări înregistrate pe minut.

Actualmente în teren sunt antrenați 1.902 angajați ai Ministerului de Interne, cu 328 de unități de tehnică.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării