17 ianuarie, 02:09
356
0
Ucraina: Posibilitatea că avionul a fost doborât intenționat, luată în calcul
17 ianuarie, 02:09
356
0

Guvernul ucrainean nu exclude deocamdată posibilitatea ca Iranul să fi doborât avionul cu 176 de oameni în mod intenționat.

Experții ucraineni se află încă în Iran pentru a investiga doborârea avionului cu 176 de oameni la bord de către forțele iraniene, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Principala întrebare care trebuie lămurită este dacă tirul cu rachete al iranienilor a fost cu adevărat accidental, așa cum susține Teheranul. 

”Deși Iranul a admis că a doborât avionul și susține că totul s-a întâmplat ca urmare a unei greșeli tragice, noi trebuie să stabilim dacă acest lucru a fost accidental sau intenționat”, a scris Andrii Iermak, consilierul președintelui Vladimir Zelenski, într-un material pentru Ukrainska Pravda. 

Ulterior, Iermak a repetat comentariul într-un interviu pentru Novoe Vremya. El a evitat însă să detalieze, spunând că nu dorește ca declarațiile sale să afecteze munca experților care se află pe teren. 

Iranul a recunoscut că a doborât ”din eroare” avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase din Teheran. 

Ulterior, Teheranul a anunțat arestarea unor oameni responsabili pentru doborârea aeronavei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter