299
0
Ucraina începe testările de rachete capabile să lovească Moscova
299
0

Directorul general al Biroului de proiectare ”Yuzhnoye”, Alexander Degtiarev, a anunțat că Ucraina începe testarile sistemului de racheta tactica ”Grom-2”, destinata Forțelor Armate din Ucraina și Arabiei Saudite, a scris expertul militar-politic Alexander Kovalenko, pe pagina sa în LiveJournal.

Potrivit lui Kovalenko, testele de bază ale acestui complex de rachete pentru descurajarea dușmanului vor începe în acest an, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

Pe fundalul testelor cu racheta anti-navă „Neptun” și începerii productiei de serie a rachetei „Olyha”, acest lucru pare extrem de încurajator, noteaza expertul militar. El adauga ca a fost finalizat prototipul, care va fi lansat în curând de pe un poligon de incercari.

„Ei bine, astept cu nerabdare primele lansari ale Grom-2. O mie de kilometri (raza de actiune – n.r.) este, la urma urmei, cu totul altceva si chiar un mare argument”, a concluzionat expertul militar.

Anterior, secretarul Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei, Alexander Turcinov, a anunțat că în luna mai vor avea loc noi teste ale complexului mobil de rachete de croazieră ”Neptun”.

Biroului de proiectare ”Yuzhnoye” este o întreprindere ucraineană de stat, dezvoltator de tehnologien sectorul aero-spațial.

Pe site-ul Ministerului Apărării al Rusiei se spune despre ”Yuzhnoye” că a fost cel mai mare și important centru științific și de proiectare de rachete din URSS.

Citește și
article image
Leonid Kucima: Ucraina nu poate accepta compromisuri cu...
0
199
article image
Ucraina și Rusia pregătesc un nou schimb de prizonieri
0
101
article image
SUA au deblocat un ajutor militar pentru Ucraina
0
124
article image
Un moldovean, în topul celor mai bune voci de la The Voice...
0
257