main logo
729

Ucraina este prinsă într-un scandal în care sunt implicați Trump și Biden

Ucraina este prinsă într-un scandal în care sunt implicați președintele Trump si Joe Biden, potențial contracandidat democrat în alegerile de anul viitor.

Ucraina, prinsă într-un scandal în care sunt implicați Trump și Biden

Potrivit unui așa numit avertizor de integritate din cadrul serviciilor americane de informații, Trump i-ar fi cerut președintelui Volodimir Zelenski să ancheteze afacerile fiului lui Joe Biden, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Liderul de la Casa Albă a admis că subiectul a fost discutat și se cere acum desecretizarea convorbirii.

Joe Biden i-a cerut președintelui Trump să facă publică transcrierea convorbirii telefonice pe care a avut-o cu președintele Ucrainei, în iulie.

Donald Trump ia în calcul acest lucru și spune că nu a greșit nimic. L-ar fi încurajat pe Volodimir Zelenski să ancheteze afacerile fiului lui Biden, care a lucrat din 2014 pentru o companie ucraineană în domeniul gazelor. Conversația a fost interceptată de serviciile secrete americane, iar apoi a fost un denunț intern, potrivit presei americane.

Anchetatorii americani pot solicita informații. Însă dacă cineva crede că președintele Zelenski s-a aflat sub presiune trebuie să dovedească acest lucru, a declarat ministrul ucrainean de externe.

Democrații văd în acest caz un posibil motiv pentru declanșarea procedurii de destituire a președintelui.

Controversatul subiect va fi probabil discutat și la întâlnirea Trump-Zelenski din marja Adunării Generale a ONU.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării