main logo
1192

Ucraina: Cinci civili au fost uciși în urma unor atacuri ruse în trei regiuni

Lovituri ruse au provocat moartea a cinci civili în trei regiuni din sudul și estul Ucrainei, au anunțat joi autoritățile ucrainene, armata rusă menținând presiunea și bombardamentele sale, informează AFP.

Ucraina: Cinci civili, uciși în urma unor atacuri ruse în trei regiuniFoto: agerpres.ro

Potrivit autorităților locale, două persoane și-au pierdut viața în timpul unui atac aerian în regiunea Harkov (nord-est) și o alta într-un tir de artilerie în regiunea estică Donețk. În regiunea Herson (sud), un bărbat a murit în urma unui atac cu dronă și un altul a decedat în timpul nopții la spital după ce fusese rănit cu o zi înainte într-un alt atac, au adăugat aceleași surse, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Potrivit comandantului armatei ucrainene Oleksandr Sîrski, situația de pe fronturile de est și de sud rămâne „dificilă, dar sub control”.

Pe Telegram, administrația orașului Pokrovsk i-a îndemnat cu toate acestea joi pe locuitori, „în special familiile cu copii”, să evacueze până nu este prea târziu, subliniind că inamicul avansează „într-un ritm rapid”.

Presiunea nu pare să se diminueze mai ales în estul Ucrainei, unde se derulează majoritatea luptelor. Moscova a revendicat joi capturarea satului Ivanivka, la circa 15 kilometri de Pokrovsk, un important nod logistic.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării