main logo
3914

Ucraina afirmă că trupele rusești din Transnistria devin tot mai active

Trupele rusești din Transnistria ar fi fost redislocate, iar armata ucraineană crede că acest lucru ar putea reprezenta o amenințare în viitor. Declarații în acest sens a făcut Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, transmite Unian.

Ucraina afirmă că trupele rusești din Transnistria devin tot mai activeFoto: agora.md

Forțele Armate ucrainene au declarat că se intensifică eforturile de implicare a unităților de trupe rusești bazate în în regiunea transnistreană pentru a efectua provocări și demonstrații la granița ucraineană, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

 „A fost observată redistribuirea trupelor și unităților rusești din așa-numita republică transnistreană pentru a se pregăti pentru o demonstrație de pregătire pentru o ofensivă și, eventual, operațiuni de luptă împotriva Ucrainei”, se arată în raport.

Pe 9 martie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a avertizat că Federația Rusă este capabilă să atragă militari din Transnistria pentru a lupta în Ucraina. 

Amintim că, la 22 martie curent, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, a declarat că este foarte puțin probabil ca trupele ruse staționate în Transnistria să fie implicate în războiul din Ucraina. Potrivit lui, așa-zisa armată a regiunii transnistrene nu va oferi un sprijin esențial trupelor ruse. 

Anterior, așa-zisele autorități transnistrene au negat intenția de implicare în războiul din Ucraina. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării