main logo
449

Ucraina a solicitat UE să aplice noi sancţiuni împotriva Rusiei

Ucraina a solicitat Uniunii Europene să aplice noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza incidentului petrecut recent în Strâmtoarea Kerci, anunţă reprezentantul special al preşedintelui ucrainean în Rada Supremă, Irina Luţenko.

Ucraina a solicitat UE să aplice noi sancţiuni împotriva Rusiei

Potrivit declaraţiilor reprezentantului preşedintelui ucrainean în Rada Supremă, Irina Luţenko, acţiunile Moscovei au fost condamnate de către statele Polonia, Canada şi Lituania.

„Ucraina le este recunoscătoare, dar în momentul de faţă avem nevoie atât de o consolidare a comunităţii internaţionale, cât şi de disponibilitatea de a întreprinde acţiuni comune foarte clare. Adresăm, în mod special, un apel statelor membre al UE să aplice noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse", a scris reprezentantul special al preşedintelui ucrainean în Rada Supremă, Irina Luţenko, pe Facebook.

MAE al Rusiei a anunţat, în replică, că unul dintre obiectivele provocărilor întreprinse de Kiev este înăsprirea sancţiunilor la adresa Rusiei, transmite Știri.md cu referire la Rador.ro.

Trei nave ucrainene au fost capturate duminică, 25 noiembrie, de către Serviciul Federal de Securitate rus, FSB. 

FSB a anunţat că trei nave ucrainene aflate în apropierea Crimeei au traversat fraudulos frontiera Rusiei şi apele teritoriale ruse. 

Navele au fost capturate de către forţele speciale ruse şi însoţite până în portul Kerci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării