main logo
5708

Ucraina a semnat o cerere de aderare accelerată la NATO

Ucraina a semnat vineri, 30 septembrie, o cerere de aderare accelerată la NATO, după ședința Consiliului Național de Securitate, pe fondul anexărilor ilegale a teritoriilor ucrainene de către Rusia.

Ucraina a semnat o cerere de aderare accelerată la NATOFoto: captură video

"De facto, ne-am făcut deja loc în NATO. De facto, ne-am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre.

Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unii pe alții și ne protejăm unii pe alții. Aceasta este Alianța Nord-Atlantică", a declarat Zelenski, transmite Știri.md.

Zelenski s-a referit la precedentele Finlandei și Suediei, care au aplicat la alianță fără un plan de acțiune privind aderarea la NATO.

"Ucraina înțelege că are nevoie de timp pentru a ajunge la un consens cu toți membrii NATO, așa că Zelenski a sugerat implementarea propunerilor privind garanțiile de securitate pentru Ucraina și întreaga Europă în cadrul tratatului de securitate de la Kiev.

Este imposibil de convenit o coexistență echitabilă cu actualul președinte rus. Suntem pregătiți pentru un dialog, dar cu un alt președinte rus. Întregul teritoriu al Ucrainei va fi eliberat", a declarat președintele ucrainean.

Știri.md amintește că liderul de la Moscova a organizat o ceremonie pompoasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării