main logo
605

Ucraina a rupt programul de cooperare economică cu Rusia

Guvernul ucrainean a rupt programul de cooperare economică cu Rusia pentru anii 2011-2020, care prevede eliminarea barierelor comerciale și cooperarea în sectorul energetic.

Ucraina a rupt programul de cooperare economică cu RusiaUcraina a rupt programul de cooperare economică cu Rusia. Foto: paginaderusia.ro

Dupa cum transmite corespondentul UNIAN, decizia a fost luata în ședința de astazi a exectivului de la Kiev.

Programul de cooperare economică între Ucraina și Rusia pentru 2011-2020 a fost elaborat în conformitate cu decizia din 17 mai 2010, adoptata de președinții de atunci ai Rusiei și Ucrainei, Dmitri Medvedev, respectiv Viktor Ianukovici.

Documentul precizează în special restaurarea pierderii reputaționale ca urmare a conflictului gazelor între părți din anii 2006-2009, împreună cu anularea restricțiilor comerciale reciproce, scrie paginaderusia.ro.

În 2014, în paralel cu agresiunea militară împotriva Ucrainei, Moscova a declanșat totodată și un război comercial, impunând embargou asupra unui număr de exporturi sensibile din Ucraina. Kievul a aplicat măsuri de retorsiune. Astfel, din 2014 încoace, cota Rusiei în exporturile ucrainene a scăzut de la 30% la 9%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării