main logo
1336

Ucraina a lovit centru de transbordare a petrolului din Crimeea

Forțele armate ale Ucrainei au lovit un depozit de petrol din Feodosia, Crimeea, într-un atac cu dronă, luni dimineața devreme, potrivit unei confirmări din partea Statului Major al Ucrainei.

Ucraina a lovit centru de transbordare a petrolului din CrimeeaFoto: adevarul.ro

Depozitul de petrol vizat este identificat ca fiind Marine Oil Terminal, cel mai mare centru de transbordare a petrolului din Crimeea, pe care dronele ucrainene l-au atacat și anterior. Capacitatea rezervoarelor terminalului este de 250 000 de metri cubi,  transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

În peninsulă există două astfel de terminale, al doilea fiind situat în Sevastopolul ocupat.

„Unitățile de rachete ucrainene, în colaborare cu alte forțe de apărare, au efectuat operațiunea ca parte a eforturilor continue de a slăbi infrastructura militară și economică a Rusiei”, a raportat Statul Major al Ucrainei.

Lovitura a declanșat un incendiu de proporții la depozit. Autoritățile locale au declarat inițial o situație de urgență provocată de om, dar ulterior au retras declarația, numind-o „eroare tehnică”.

Serviciile de urgență lucrează în prezent la stingerea incendiului, iar traficul a fost blocat pe străzile din jurul zonei. Potrivit lui Igor Tkacenko, șeful administrației din Feodosia, nu au fost raportate victime, deși locuitorii au declarat că au auzit explozii înainte de incendiu.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că sistemele de apărare aeriană au interceptat 12 drone ucrainene deasupra Crimeei și drone suplimentare deasupra regiunilor Kursk, Belgorod, Briansk și Voronej.

Relatările canalului de Telegram „Crimean Wind” sugerează, de asemenea, că aerodromurile militare din Saki și Belbek au fost lovite în atacuri simultane cu drone.

Ucraina a reluat joi, 3 octombrie, atacurile cu drone cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice a Rusiei, lovind și incendiind o bază de depozitare a combustibilului situată adânc în regiunea centrală Voronej.

Oficialii locali au declarat că raidul aerian a vizat rafinăria Annanefteprodukt, în apropierea satului Anna, la 80 de kilometri est de principalul oraș industrial rus Voronej. Locațiile probabile de lansare a dronelor ucrainene se aflau la 300 de kilometri distanță de instalația de prelucrare și depozitare a combustibilului.

Operatori ai agenției naționale de spionaj a Ucrainei, SBU, împreună cu echipe de operațiuni speciale au efectuat raidul, se arată într-o declarație oficială a armatei ucrainene de vineri, 4 octombrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării