282
0
Ucraina: 3 morţi şi 14 dispăruţi după o explozie într-o mină
282
0

Trei mineri au murit şi 14 sunt daţi dispăruţi vineri în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz într-o mină de cărbune din estul separatist al Ucrainei, au anunţat serviciile locale de salvare.

Ucraina: Trei morţi şi 14 dispăruţi după o explozie într-o mină

„În urma operaţiunilor de salvare şi de degajare au fost descoperite trupurile neînsufleţite a trei mineri şi aduse la suprafaţă„, a anunţat Ministerul situaţiilor de urgenţă al republicii autoproclamate Lugansk a rebelilor proruşi, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Potrivit acestei surse, 17 angajaţi ai minei „Sihdcarbon”, din satul Iurivka, aflat la circa 20 km sud-vest de Lugansk, se aflau sub pământ la momentul incidentului de joi.

„Soarta celor 14 persoane rămâne necunoscută„, a precizat ministerul local al situaţiilor de urgenţă, Evgheni Kaţavalov.

Potrivit primelor concluzii, prăbuşirea minei a fost cauzată de o explozie provocată de o acumulare de gaz, au precizat autorităţile separatiste din acest bazin carbonifer.

Ministerul rus al situaţiilor de urgenţă a anunţat vineri trimiterea la faţa locului a unei echipe de salvatori, la solicitarea separatiştilor.

Republica autoproclamată Lugansk este unul dintre cele două teritorii din estul Ucrainei care se află în afara controlului Kievului după izbucnirea în 2014 a unui conflict cu separatiştii susţinuţi, potrivit Kievului şi occidentalilor, de Rusia.

Acest conflict armat s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi în cinci ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter